A HM szerdán a Facebook-oldalán azt írta: a keretmegállapodást Szabó István honvédelmi államtitkár írta alá Bedekovics Péterrel, a Magyar Cserkészszövetség országos elnökével.
 
Céljuk: a katonai pálya - azon belül az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony - ismertségének és népszerűségének növelése, valamint a hazafias és honvédelmi nevelés fejlesztése, illetve kiterjesztése - írták.
 
A honvedelem.hu cikke szerint Szabó István elmondta: a Magyar Cserkészszövetség és a HM között 2013 óta van érvényes együttműködési megállapodás, amelyet most kiegészítettek az aktuális és legfontosabb célokkal, feladatokkal. "A honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik sarokköve a honvéd kadét program. Ennek kettős célja van: egyrészt a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelése - amelyben hangsúlyosan megjelenik a haza fegyveres szolgálatának gondolata, ösztönözve őket a katonai pálya felé -, másrészt, hogy a fiatalok olyan tudást, tapasztalatot, jártasságot, képességeket sajátítsanak el, amelyek segítségével sokkal elkötelezettebb állampolgárok lehetnek, olyanok, akik készek és képesek a haza érdekében tenni" - mondta az államtitkár.
 
Bedekovics Péter cserkésztiszt, a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke az aláírás alkalmából elmondta: a cserkészet a világ, s egyben Magyarország legnagyobb ifjúsági mozgalma. Magyarországon jelenleg tizenháromezer tagja van a szervezetnek, amelynek legfontosabb célja, hogy vallásos, hazafias, másokért felelősséget vállaló állampolgárokat neveljen - olvasható a honvedelem.hu-n.