A 61 éves belga szakember az M4 Sportnak azt mondta, reményei szerint szeptemberben megkezdheti a munkát a Tisza-parti városban.
 
"Nagyon jó a kapcsolatom a klubbal, ahol szeretném átadni a tudásom az edzőknek, illetve szeretnék a gyerekeknek segíteni abban, hogy megszeressék a sportágat és minél sikeresebbek legyenek majd benne" - jelentette ki a szakvezető.
 
De Brandt elmondta, az aktív edzősködéssel sem hagy fel, az osztrák női válogatott szövetségi kapitányaként már elkezdték a közös munkát, igaz, egyelőre csak a virtuális térben, ugyanis jelenleg Belgiumban tartózkodik.
 
"Ha minden jól megy, június 22-én kezdjük a felkészülést, igaz, a legutóbbi hírek szerint az Európa-bajnoki selejtezőket szeptember helyett csak januárban rendezik meg, így nehéz lesz tűzben tartani a játékosokat" - fogalmazott a szakember, aki így a mostani edzőtábort a játékosok megismerésére fogja felhasználni.
 
A korábbi magyar szövetségi kapitány elmondta, jelenleg egy könyvön dolgozik, amelyben Magyarországnak is szentel egy nagy fejezetet is, hiszen két részletben összesen öt nyarat dolgozott a válogatott mellett.
 
"Csodálatos utat tettünk meg, szép sikereket és pillanatokat éltünk át, a szívembe zártam az országot" - fogalmazott a belga edző, aki szerint első, 2014-es szerepvállalása óta nagyon sokat fejlődött a csapat és a háttér is.
 
De Brandt a magyar csapatot 2014 és 2016, illetve 2018 és 2019 között irányította. A válogatottat két Európa-bajnokságra vezette ki, az együttes egyszer arany, egyszer ezüstérmet szerzett az Európa-ligában.