Mi, a Szegedi Cicamentők 9 éve dolgozunk az állatvédelemben, és hiányolunk olyan alapképzéseket, ami akár a laikusoknak, akár az állatvédő civileknek is hasznos a szemléletformálásban, a mindennapi munkában. Legtöbb vendégünk hiánypótlónak nevezte képzésünket, jelezték, szívesen folytatnák akár specializáltabb formákban a tanulást. Ezért úgy döntöttünk, folytatjuk állatvédelmi képzések szervezését.

Ehhez, a mostani visszajelzéseket is felhasználva, felmérjük az igényeket, hogy olyan állatvédelmi programokat szervezhessünk a jövőben is, amelyek egyszerre szolgálhatják a környezettudatos szemléletformálás, az utánpótlás-képzés, és a felelős állatvédelmi munka ügyét.

Január 27-én, 9 és 15 óra között, a szegedi Senior Centerben összesen öt szakmai előadást hallhattak az érdeklődők. Dr. Deim Zoltán az állatvédelmi törvényekről, Dr. Tímár Endre az elsősegélynyújtásról, Nyitrai Ágnes a kóbor macskák mentéséről, Mészáros Gabriella a kóbor kutyákat fogadó szervezetekről, míg Hajnal Gyöngyi közösségfejlesztő programjukról számolt be.