Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a Zöld Terasz elnevezésű rendezvényhelyszínen a szegedi LMBTQ-csoport a roma nők társadalmi helyzetéről szervezett filmvetítéssel egybekötött érzékenyítő programot, a Mi Hazánk, "a Fidesz kedvenc ellenzéki csoportosulásának" ifjúsági szervezete azonban megzavarta az eseményt, és a program félbeszakításra szólította föl a szervezőket. Emlékeztetett: az eset nem egyedi, mivel az LMBTQ-csoportot korábban kitiltották az uniós támogatással fenntartott szegedi Új Nemzedék Központból.

Kovács Tamás felkérte a Fidesz helyi vezetőit, hogy ítéljék el a történteket, szerinte ebből lehetne csak látni, hogy a kormánypárt az ilyen szélsőséges nézetek mellett áll vagy elhatárolódik tőlük.

A szombati garázda cselekmény miatt büntető és szabálysértési feljelentést tesznek - mondta, hozzátéve: a rendőrségnek vizsgálnia kell azt is, hogy a résztvevők között helyet foglaló aktivisták "antiszemita felhangú" karlendítésre hivatkozva álltak föl a nyilvános rendezvényen.

Mihalik Edvin, a Momentum szegedi elnöke kijelentette, a Mi Hazánk azért lép fel erőszakosan, mert figyelmet szeretne magának.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy bármilyen magyar embert azért fenyegetnek meg, mert felvállalja, hogyan éli meg mindennapjait. A félelem- és gyűlöletkeltés politikája áll szemben a fejlődés, szabadság és szolidaritás politikájával - hangsúlyozta az elnök, aki szintén a Fidesz reagálását sürgette.