Mihálik Edvin sajtótájékoztatóján azt mondta, négy pontból álló javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy a Tisza valóban "Szeged főutcája" legyen, erősödjön a rakpart belvárosi részének turisztikai vonzereje, egyben közösségi és kulturális helyszínként is szolgáljon az itt élőknek.
 
A javaslatcsomag első pontjaként július 1-je és augusztus 31-e között lezárnák az autóforgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot, és csak gyalogosok és kerékpárosok használhatnák - közölte a politikus.
 
A jövőben - néhány városi eseménytől eltekintve - a szabadtéri rendezvények elsődleges helyszíne is, a Széchenyi tér helyett, a Huszár Mátyás rakpart lenne - mondta a tanácsnok. Az elmúlt években a Nemzetközi Tisza Halfesztiválokon bebizonyosodott, hogy a rakpart alkalmas erre, és a vendégek is szívesen látogatnak oda - tette hozzá.
 
A szegedi fesztiválokon betiltanák az egyszer használatos műanyag eszközöket, és a jövőben a készpénzmentes fizetési módokra kellene áttérni. Ez utóbbit az elmúlt hónapok járványidőszaka is indokolja, emellett az elektronikus fizetési megoldások átláthatóbbá is teszik a rendezvények gazdálkodását - hangsúlyozta Mihálik Edvin.
 
A javaslatról a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a hónap végéig dönt.