A magyar szövetség keddi tájékoztatójában az egyik szövetségi kapitány, Csoknyai István elmondta: Nagy László képességeivel tisztában van, a vb-ig hátralévő időben ezért másokat tesztelne. A 37 éves játékos így önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz.
    
A 201-szeres válogatott Nagy tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá. Ennek megfelelően egy héttel ezelőtt, a 28 fős bő keretben szerepelt a neve.
    
A szűkített keretbe már nem került be a német TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát.
    
A magyar válogatottat irányító két szakembernek – Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző – a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség.
    
A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen.
    
A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.
    
A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

    A magyar férfi válogatott 21 fős vb-kerete:
    kapusok:
Bartucz László (Grundfos Tatabánya), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
    jobbszélsők:
Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
    jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
    irányítók:
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
    beállók:
Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
    balátlövők:
Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
    balszélsők:
Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)