A közlemény szerint a tisztán mezőgazdasági profilú nemzetközi vállalat hazai növénynemesítési és növényvédelmi kutatási képességeit - azok további fejlesztése mellett - szegedi kutatóközpontjában egyesítette, a központ így koordinációs feladatkört is ellát.
 
Az új kutatóközpontban a harmincnégy alkalmazott közül nyolc kutató a vetőmag-nemesítéssel és a növényvédelemmel kapcsolatos innovációkra összpontosít.
 
A Szegeden működő növénynemesítő munkacsoport feladata a Corteva termékek kiváló genetikai állományán alapuló kukorica- és napraforgóhibridek nemesítése. A nemesítési munka célkitűzése magas terméspotenciállal és kiváló agronómiai tulajdonságokkal bíró hibridek fejlesztése, beleértve a hőstressz tűrő képességet is, amely a kontinentális Európában az egyik legfontosabb termékjellemző. A részleg szülővonal tesztelési és vetőmag előállítási kutató munkája a Corteva szarvasi vetőmagüzemében folyó munkát is támogatják.
 
A mostantól Szegeden működő növényvédő szer kutató-fejlesztő munkacsoport új gyomirtó-, rovarölő- és gombaölő szer hatóanyagok, termékek, valamint csávázási technológiák és biológiai növényvédelmi megoldások kifejlesztésére koncentrál, melyeket széles körű szántóföldi kísérletekben tesztel.
 
A Corteva Agriscience, Inc. tisztán mezőgazdasággal foglalkozó nemzetközi társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat. A Corteva 2019. június 1-jén vált független, tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt.
 
A cég korábbi tájékoztatása szerint a Corteva Agriscience nettó árbevétele tavaly a megelőző évinél 3 százalékkal kevesebb 13,8 milliárd dollár volt. A társaságnak 2018-ban jött létre a magyarországi divíziója, amelybe a DowAgriSciences Hungary Kft., a DuPont Magyarország Kft., a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft., valamint a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. tartozik. A Corteva piaci részesedése Magyarországon 2018-ban a növényvédőszer üzletágban 10 százalék, a vetőmagüzletágban 20-30 százalék között volt.