A beruházás költségeiből 850 millió forintot uniós támogatás fedez, ezt 709,4 millió forint önerővel egészítette ki a város.
 
A három közterületen 25 fát, 4700 cserjét, 370 évelő növényt és 4200 virágot ültetnek. A Stefánián szabadtéri fitnesz eszközöket helyeznek el. Megújulnak a játszóterek, a Roosevelt térire integrált játszóeszközök kerülnek.
 
Szeged történelmének számos építészeti, régészeti emléke található a Belvárosban, ezek bemutatására helytörténeti tanösvényt építenek.
 
A Móra park elavult szökőkútját elbontják, a helyén víztakarékos, fenntartható módon üzemelő látványosság - a szegediek szavazatai alapján több méterre feltörő vízoszlopokból álló vízjáték - épül. A Belvárosi híd alatti vendéglátóhely területe is megújul.
 
Járdákat építenek és újítanak fel, a parki utak nyomvonala megváltozik, gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú vízáteresztő burkolatot kapnak. Kerékpártámaszokat, padokat, asztalokat és hulladékgyűjtőket is elhelyeznek, a közvilágítási lámpatesteket pedig korszerű, energiatakarékos, ledes fényforrásokkal szerelik fel.
 
A beruházás - amely kivitelezője a HPQ PLUS Kft. - a tervek szerint 2020 harmadik negyedévében készül el.